טיפים לתרגול נכון ויעיל של היפנוזה עצמית
-
בחירת המקום האידיאלי עבור תרגול של היפנוזה עצמית
אחד מן הגורמים החשובים ביותר שצריך לקחת בחשבון לפני שמתרגלים היפנוזה עצמית, הוא המקום אשר בו ייערך התרגול. לבחירת מקום אידיאלי עבור תרגול של היפנוזה עצמית יש חשיבות עצומה: למשל, בחירת מקום קבוע עוזר למתרגל ליצור קשר בין גורמים חיצוניים (מקום, חפצים, ריחות, צלילים וכדומה) למצב של היפנוזה עצמית, ועל ידי כך המתרגל נהנה מן ההזדמנות להיכנס לטראנס עמוק יותר תוך זמן קצר יותר.
החדר או המקום שבו אתם תתרגלו היפנוזה עצמית צריך מן הסתם להיות מבודד עד כמה שהדבר אפשרי מהסביבה החיצונית הרגילה שבה אתם מנהלים את חיי היום יום שלכם, בייחוד אם אתם גרים יחד עם אנשים אחרים. בנוסף על כך, אם אתם גרים עם אנשים נוספים בבית, ואתם יודעים שייתכן מצב שבו הם עלולים להפריע לכם, חשוב שתקפידו ליידע אותם מבעוד מועד לגבי הרצון שלכם לרכוש מיומנות חדשה ולתרגל היפנוזה עצמית, ושפשוט תסבירו להם שאתם מבקשים שהם יעשו כמיטב יכולתם על מנת לאפשר לכם לתרגל כניסה לטראנס בצורה שלווה, שקטה ויעילה.
-
מציאת התנוחה נכונה לתרגול איכותי ואפקטיבי של היפנוזה עצמית
במיוחד בשלבים הראשונים של רכישת המיומנות של כניסה לטראנס – באמצעות תרגול של היפנוזה עצמית – חשוב להקפיד על מציאת תנוחה נוחה ויעילה. יחד עם זאת, חשוב לציין שהתנוחה הנכונה ביותר לתרגול היפנוזה עצמית היא למעשה התנוחה שעמה האדם המתרגל מרגיש בנוח.
רבים מבין המתרגלים שיטות שונות של היפנוזה עצמית טוענים שישיבה עם גם זקוף על כיסא והנחת כפות הרגליים על הרצפה היא התנוחה שבאמצעותה ניתן להגיע לתוצאות היעילות ביותר. הסיבה לכך היא, בין היתר, שתנוחת שכיבה על מיטה או על ספה עשויים לגרום לאדם לשקוע בשינה. בנוסף על כך, לאפשרות של שכיבה על מיטה בניסיון להיכנס למצב של טראנס יש חיסרון שעלול להקשות על התרגול של היפנוזה עצמית, מפני שעבור המתרגל המיטה מייצגת – הן מבחינה תודעתית והן מבחינה גופנית – מצב של שינה, ובדיוק מהסיבה הזאת תנוחה של שכיבה על המיטה ללא ספק עלולה להגביר את הסיכויים שהאדם יירדם במהלך התרגול.
-
בחירת הזמן המתאים ביותר לתרגול היפנוזה עצמית
חשוב להקפיד על תזמון נכון של תרגול היפנוזה עצמית, מפני שלגורם הזמן יש חשיבות מכרעת על יעילות התרגול, וכמובן שלאחר פעילויות מסוימות לא מומלץ לתרגל היפנוזה עצמית. לדוגמא – אם זה עתה חזרתם מיום ארוך וקשה במיוחד בעבודה, וייתכן שאתם מרגישים עייפים או מתוחים יותר מהרגיל, מומלץ שתתרגלו שיטות אחרות להירגעות לפני שתעסקו בתרגול של היפנוזה עצמית.
הסיבה לכך היא שישנם סיכויים רבים שאתם תתקשו לגייס את הכוחות הנפשיים אשר נחוצים לכם כדי להתרכז בתהליך של כניסה לטראנס היפנוטי, ולכן קרוב לוודאי שלא תצליחו לחוות מצב של היפנוזה עצמית – או שפשוט תירדמו. על מנת שתוכלו לקבע את התרגול של כניסה לטראנס בצורה היעילה ביותר, יש להימנע ככל האפשר מניסיונות כושלים לתרגל היפנוזה עצמית, ולהקפיד לתרגל רק במצבים שאתם יודעים שאתם תצליחו להיכנס לטראנס עמוק.
-
הקפדה על תרגול היפנוזה עצמית בצורה עקבית ומסודרת
כאשר מתרגלים כניסה למצב של טראנס והיפנוזה עצמית, חשוב מאוד להקפיד לעשות זאת בדרך שיטתית, כך שתוכלו להגביר את הסיכויים שתצליחו להגיע לרמת הטראנס המהנה ביותר שאתם יכולים לחוות. בתחילת התרגול מומלץ לתרגל היפנוזה עצמית מדי יום, במשך כחמש עשרה עד שלושים דקות בכל פעם (מומלץ לתרגל כמה שיותר במהלך היום).
בנוסף על כך, כפי שצוין בפסקאות הקודמות, חשוב שתקפידו לתרגל כניסה לטראנס במקום מיוחד אשר מיועד לתרגול של היפנוזה עצמית. בדרך זו אתם תהפכו את אותו מקום של תרגול לסימן לכך שאתם עומדים לחוות היפנוזה עצמית מרגיעה ומהנה במיוחד, וכך אתם למעשה תצליחו להיכנס למצב של היפנוזה עצמית בצורה מהירה יותר.
-
העמקת מצב רגיעה שכבר קיים
אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בתחום של היפנוזה עצמית, חשוב שלפחות בפעמים הראשונות שאתם מתרגלים כניסה למצב של טראנס, שתתחילו בתרגול כאשר אתם כבר נמצאים במצב גופני ונפשי רגוע יחסית. לדוגמא, אתם יכולים לתרגל היפנוזה עצמית לאחר פעילות גופנית או לאחר מקלחת חמה ומרגיעה. בחירה בגישה זאת תאפשר לכם להעמיק את מצב הרגיעה שכבר קיים כל מה שיהיה עליכם לעשות הוא להעמיק את מצב הרגיעה הקיים, מה שללא ספק יקל עליכם בתחילת הדרך שלכם ברכישת המיומנויות של טראנס והיפנוזה עצמית.
תגובות אחרונות